Boodschappenlijst voor de komst van je puppy/hond

Riem Halsband Hondenriem Hondenriem Hond Puppy Dierenwinkel Dierenwebshop Found My Animal Cloud7 Dog Leash Dog puppy puppies

Het aftellen is begonnen, jullie pup is misschien al geboren of je hebt een leuke hond uit het asiel op het oog. Tijd om weg te dromen over alle leuke dingen die jullie samen gaan doen, maar ook om in actie te komen. Er zijn namelijk best wat spullen die je aan wilt schaffen voordat je hond daadwerkelijk mee naar huis komt.

Bench of Mand 

Pups horen veel te slapen, maar gunnen zichzelf de rust niet altijd, een bench kan hierbij uitkomst bieden. Maar je kunt natuurlijk ook voor een mand kiezen. Hoe dan ook, je hebt iets nodig zodat je hond een slaapplaats heeft.
Koop je bench op de groei, tijdelijk kleiner maken kan, groter maken wordt lastig. De bench moet zo groot zijn dat je hond er als hij volwassen is nog steeds rechtop in kan zitten en languit in kan liggen.
Gaat de voorkeur uit naar een mand. Neem dan een kijkje in onze
shop voor verschillende stijlvolle opties. 

Bodembedekking bench

Vergeet de bodembedekking voor je bench niet. Je wilt iets wat plat is zodat het niet te veel van de hoogte in neemt, maar toch zacht. Zeker bij een pup is een vetbed een goede keuze, omdat deze meestal op hoge temperatuur in de wasmachine wasbaar zijn. Echter hebben sommige pups ook de voorkeur voor de koelere bodem van de bench. Zeker wanneer de pups een dikke vacht hebben of wanneer het een warme periode is. Je kunt dan bijvoorbeeld de helft van de bench leeg laten en van de andere helft een knus warm plekje. Al snel zul je merken wat de voorkeur is van je pup.

Water- en voerbak

De meeste mensen voeren uit een voerbak, alhoewel dit niet noodzakelijk is. Je kunt het voer ook gebruiken om mee te trainen. Een waterbak is zeker essentieel. Let op dat je een variant kiest die niet makkelijk schuift of omgegooid wordt, want dit kan je pup een heel leuk spelletje vinden. Neem een kijkje in onze shop voor mooie bakken van keramiek. 

Speeltjes

Honden, vooral pups, spelen erg graag. Door voor voldoende speelgoed te zorgen en dit op de juiste momenten aan te bieden kun je er voor zorgen dat je pup niet met de dingen die je graag heel wilt houden speelt. Wel is het handig om speelgoed af en toe op te bergen zodat je kunt afwisselen. Honden kunnen snel uitgekeken raken op speelgoed en dit zorgt ervoor dat er af en toe weer een 'nieuw' speeltje uit de kast komt. Waar honden graag mee spelen verschilt per individu, maar meestal geldt dat samen spelen leuker is dan alleen. 

Schoonmaakmiddel

Je hond is waarschijnlijk nog niet zindelijk als je hem mee naar huis krijgt en ongelukjes horen er dan bij. Maar wist je dat de neus van je hond zo veel sterker is dat hij de plaslucht zelfs nog ruikt nadat je het met normaal schoonmaakmiddel weg gehaald hebt. En als je pup ergens plas ruikt lokt dat uit om daar weer te gaan. Goed schoonmaken is dan ook van groot belang. Pas wel op voor welk soort schoonmaakmiddel je kiest. De meeste vloerreinigers bevatten schadelijke chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je hond. Uw hond heeft meer kans om in contact te komen met deze chemicaliën omdat ze vaak op de vloer liggen, lopen en rollen.
In onze shop kun je een
speciale vloerreiniger vinden die niet schadelijk is voor je hond.

Halsband of tuig en lijn

Al snel zul je naar buiten willen met je pup. Het is dan veiliger om hem aan te lijnen, aangezien ze anders onverwachts het verkeer in zouden kunnen schieten. Ook als je de luxe hebt dat je pup direct veilig los kan lopen wil je hem af en toe aanlijnen, zodat hij dit niet eng gaat vinden. 


In dierenwinkels zul je talloze soorten kunnen vinden. Een halsband, slipketting, prikband, tuigje, half-check, jachtlijn, er zijn heel veel verschillende manieren om met je hond aan de lijn te lopen. Kies een methode die én praktisch én diervriendelijk is. Van de eerst genoemde opties, blijven er dan eigenlijk maar drie over, namelijk de halsband, het tuigje en de jachtlijn. Elke methode heeft zijn eigen plussen en minnen. Klik hier om te lezen wat de voor- en nadelen zijn van tuigen, riemen en jachtlijnen. 
 

Verzekering

Het moment dat je weet dat er een pup in huis komt is een goed moment om na te denken over een verzekering voor je hond, want een hond kan hele hoge medische kosten met zich mee brengen. Er zijn

De verzekering voor pups is goedkoper dan voor oude honden, door op tijd te verzekeren voorkom je dat bepaalde problemen niet meer vergoed worden. Als je een hond op latere leeftijd verzekert, wordt gekeken naar zijn medische geschiedenis. De verzekeraar kan er voor kiezen om bepaalde ziektes uit te sluiten van de verzekering op basis van mankementen uit het verleden.

Het is belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen naar welke hondenverzekering het beste bij jou wensen aansluit. Hieronder vind je de meest afgesloten verzekeringen, bekijk ze allemaal is rustig:


Verzorgingsproducten

Afhankelijk van de vacht van je hond zal je hem dagelijks of wekelijks tot incidenteel moeten kammen. Komt je hond bij een fokker vandaan, dan kan hij je waarschijnlijk adviseren welke kammen handig zijn.
In onze
shop kun je een kijkje nemen naar de verschillende kammen. 

Denk ook aan een tekentang, zelf vind ik de v-vormige het handigst. 

Tenslotte heb je een nagelknipper of nagelvijl nodig. Het hangt van je hond af hoe snel de nagels groeien en slijten, maar de nagels aan de zijkant van de voorpoten van de hond (en bij sommige rassen zelfs achterpoten) raken de grond niet en zullen dus waarschijnlijk geknipt moeten worden.

Voer

Je pup krijgt bij de fokker al voer, maar jij bent degene die beslist of je thuis het zelfde gaat voeren of iets anders.
Het is sowieso aan te raden om het voer dat je pup nu krijgt in huis te halen. Dat maakt de overgang als hij straks bij jullie komt wonen minder groot. Als je hem liever iets anders zou voeren kun je daarna rustig overstappen door het oude en nieuwe voer te gaan mengen. Begin met een verhouding van vooral het oude voer en een klein beetje van het nieuwe en voer dat langzaam op tot je alleen nog het nieuwe voer geeft.
Bron: http://www.puppyopvoeden.nl